Þriðjudagur 09.06.2015 - 07:03 - 29 ummæli

Leikskólar fá gefins barnabók um líkamsvirðingu

kroppurinn er kraftaverk.indd

Kroppurinn er kraftaverk – líkamsvirðing fyrir börn kom út fyrir ári síðan á Degi líkamsvirðingar þann 13. mars 2014. Hún er skrifuð með það að markmiði að efla jákvæða líkamsmynd barna, umhyggju þeirra fyrir líkama sínum og virðingu fyrir líkömum annarra. Bókin er hugsuð fyrir börn á aldrinum 3-7 ára en fjölmargir foreldrar, kennarar, afar og ömmur og aðrir fullorðnir hafa haft orð á því að bókin teygi sig mun víðar í aldri og hafi ekki síður átt erindi til þeirra en barnanna 🙂

Bókin hefur hlotið glimrandi góðar viðtökur bæði innanlands og utan og verið gefin út, eða gengið frá samningum um útgáfu hennar, á fimm tungumálum í átta löndum utan Íslands – í Bretlandi, Bandaríkjunum, Ástralíu, Kanada, Danmörku, Brasilíu, Gvatemala og Suður-Kóreu. Bókinni hefur verið vel tekið ytra og mælti virtur líkamsmyndarsérfræðingur með bókinni í breska dagblaðinu The Times og bresk samtök um lífsleiknikennslu (PSHE Education Association) hafa mælt með bókinni fyrir líkamsmyndarkennslu í breskum skólum.

En aftur hingað til lands. Undir lok síðasta árs ákvað ung framhaldsskólastúlka, Elín Ósk Arnarsdóttir, að setja af stað fjársöfnun með það að markmiði að gefa öllum íslenskum leikskólum þessa bók. Hugsjón þessarar ungu konu var að öll börn á Íslandi fengju að alast upp við jákvæðar hugmyndir um líkama sinn og virðingu fyrir fjölbreytileika þannig að þeim gæti liðið vel í eigin skinni og forðast neikvæðar afleiðingar slæmrar líkamsmyndar.

Elín Ósk Arnarsdóttir, framhaldsskólanemi og
Sigrún Daníelsdóttir, höfundur Kroppurinn er kraftaverk

Elín hafði samband við Samtök um líkamsvirðingu, fékk þau í lið með sér og nú, hálfu ári síðar hefur safnast nægt fé til að gefa um 60 leikskólum þessa fínu gjöf. Auk þess hafa nokkur sveitarfélög, þar á meðal Reykjavíkurborg, Mosfellsbær og Fjarðabyggð, ákveðið að kaupa bókina fyrir alla sína leikskóla. Hér fyrir neðan má sjá Ingibjörgu M. Gunnlaugsdóttur, þróunarfulltrúa á fagskrifstofu leikskólamála hjá Skóla- og frístundasviði Reykjavíkur, afhenda bókargjöfina á fundi leikskólastjóra þann 30. apríl sl.

IMG_9004

 

Það er því ekkert að vanbúnaði að senda gjafir til fleiri leikskóla og gildir reglan fyrstur kemur, fyrstur fær. Þeir skólar sem þegar eiga eintak af bókinni, eða eiga von á henni frá sínu sveitarfélagi, eru þó vinsamlegast beðnir um að leyfa frekar öðrum að njóta gjafarinnar 🙂 Leikskólastjórar geta sent óskir um bókagjöf í netfangið likamsvirding@gmail.com.

Endilega látið orðið berast sem víðast og deilið með leikskólastarfsfólki og foreldrum um land allt!

 

Flokkar: Líkamsvirðing

«

Ummæli (29)

 • Væri ekki ráð að láta þessa bók líka ligga frammi á öllum hótelum, veitingastöðum og börum miðað við nýjustu fréttir af þeim vettvangi?

 • I simply want to say I am new to blogging and actually savored this web-site. Most likely I’m planning to bookmark your site . You actually have fabulous article content. With thanks for sharing your website page.

 • Faytech North America is a touch screen Manufacturer of both monitors and pcs. They specialize in the design, development, manufacturing and marketing of Capacitive touch screen, Resistive touch screen, Industrial touch screen, IP65 touch screen, touchscreen monitors and integrated touchscreen PCs. Contact them at http://www.faytech.us, 121 Varick Street, New York, NY 10013, +1 646 205 3214

 • MetroClick specializes in building completely interactive products like Photo Booth for rental or sale, Touch Screen Kiosks and Digital Signage, and experiences. With our own hardware production facility and in-house software development teams, we are able to achieve the highest level of customization and versatility for Photo Booths, Touch Screen Kiosks and Digital Signage. MetroClick, 121 Varick St, New York, NY 10013, +1 646-843-0888

 • Emeryeps is a SEO(Search Engine optimzation) and Internet Marketing company. They help businesses to get traffic from various search engine and online community. They have seo experts and consultants with many years of SEO Experiences. No matter where your business is located, EmeryEPS.com can help your business to secure your highly convertible leads online.

 • Faytech North America is a touch screen Manufacturer of both monitors and pcs. They specialize in the design, development, manufacturing and marketing of Capacitive touch screen, Resistive touch screen, Industrial touch screen, IP65 touch screen, touchscreen monitors and integrated touchscreen PCs. Contact them at http://www.faytech.us, 121 Varick Street, New York, NY 10013, +1 646 205 3214

 • MetroClick specializes in building completely interactive products like Photo Booth for rental or sale, Touch Screen Kiosks and Digital Signage, and experiences. With our own hardware production facility and in-house software development teams, we are able to achieve the highest level of customization and versatility for Photo Booths, Touch Screen Kiosks and Digital Signage. MetroClick, 121 Varick St, New York, NY 10013, +1 646-843-0888

 • food stamps are great because it is instant food and you can consider it also as free lunch`

 • Emeryeps is a SEO(Search Engine optimzation) and Internet Marketing company. They help businesses to get traffic from various search engine and online community. They have seo experts and consultants with many years of SEO Experiences. No matter where your business is located, EmeryEPS.com can help your business to secure your highly convertible leads online.

 • I do agree with all of the ideas you’ve offered for your post. They’re very convincing and can definitely work. Still, the posts are very short for novices. Could you please prolong them a little from subsequent time? Thanks for the post.

 • MetroClick specializes in building completely interactive products like Photo Booth for rental or sale, Touch Screen Kiosks and Digital Signage, and experiences. With our own hardware production facility and in-house software development teams, we are able to achieve the highest level of customization and versatility for Photo Booths, Touch Screen Kiosks and Digital Signage. MetroClick, 121 Varick St, New York, NY 10013, +1 646-843-0888

 • Faytech North America is a touch screen Manufacturer of both monitors and pcs. They specialize in the design, development, manufacturing and marketing of Capacitive touch screen, Resistive touch screen, Industrial touch screen, IP65 touch screen, touchscreen monitors and integrated touchscreen PCs. Contact them at http://www.faytech.us, 121 Varick Street, New York, NY 10013, +1 646 205 3214

 • F*ckin’ tremendous issues here. I am very satisfied to peer your article. Thanks a lot and i’m taking a look forward to contact you. Will you please drop me a e-mail?

 • I enjoy you because of your entire hard work on this site. Gloria delights in managing research and it’s easy to see why. My spouse and i know all concerning the lively means you make reliable information through your website and even foster contribution from the others on that point and my simple princess is without question understanding a great deal. Enjoy the rest of the new year. You’re carrying out a good job.

 • A person necessarily assist to make critically posts I might state. This is the very first time I frequented your website page and to this point? I amazed with the research you made to create this particular publish incredible. Great process!

 • I am now not certain the place you are getting your information, however great topic. I must spend some time studying more or understanding more. Thank you for wonderful information I was in search of this info for my mission.

 • I was recommended this web site by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my trouble. You are wonderful! Thanks!

 • Its superb as your other articles : D, thanks for posting . „For peace of mind, we need to resign as general manager of the universe.“ by Larry Eisenberg.

 • MichaelJemery.com is a site with many hypnosis downloads. Whether you are looking for free hypnosis downloads, self hypnosis download for mp3, video and any audio files, Michael Jemery has the downloads for you. You can download hypnosis from apps, audio, mp3 and even youtube !

 • I am continuously browsing online for posts that can aid me. Thanks!

 • IMSCSEO is a singapore SEO Contractor developed by Mike Koosher. The purpose of IMSCSEO.com is to offer SEO services and help singapore firms with their Search Engine Optimization to aid them rise the standing of Google and yahoo. Come to imscsseo.com

 • Fantastic website. Lots of useful information here. I am sending it to a few buddies ans also sharing in delicious. And certainly, thanks for your sweat!

 • Hiya here, just started to be aware about your blog through Bing and yahoo, and discovered that it is really useful. I’ll like if you decide to continue this.

 • I am not sure where you’re getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for great information I was looking for this information for my mission.

 • I not to mention my pals have already been viewing the good tips and tricks on the website and instantly came up with an awful suspicion I never thanked the web blog owner for those tips. These men are already as a result excited to study them and have in effect without a doubt been having fun with these things. Thank you for turning out to be really considerate and then for utilizing this kind of good tips most people are really needing to discover. My very own sincere regret for not saying thanks to earlier.

 • My husband and i were quite ecstatic Michael managed to carry out his survey through the ideas he came across through your web page. It is now and again perplexing to just continually be making a gift of tips and hints that many a number of people have been making money from. And we grasp we have you to appreciate for this. Those illustrations you’ve made, the simple website menu, the friendships you will make it possible to foster – it’s got everything amazing, and it is leading our son in addition to the family recognize that this situation is brilliant, and that is incredibly fundamental. Thanks for everything!

 • It is the best time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or advice. Perhaps you could write next articles referring to this article. I desire to read even more things about it!

 • I simply could not go away your site prior to suggesting that I actually loved the usual info a person supply in your guests? Is going to be back steadily to check up on new posts.

 • I’ve been browsing on-line greater than three hours these days, yet I never discovered any interesting article like yours. It is pretty value sufficient for me. In my view, if all site owners and bloggers made good content as you did, the web will probably be much more useful than ever before. „Now I see the secret of the making of the best persons.“ by Walt Whitman.

Rita ummæli

Kæfuvörn:   Hver er summan af þremur og átta? Svar:

Höfundur

Líkamsvirðing er vettvangur þeirra sem vilja breytt samfélagsviðhorf varðandi útlit, heilsu og holdafar. Við viljum efla heilbrigði í víðum skilningi, vellíðan og virðingu fyrir fjölbreyttum líkamsvexti. likamsvirding@gmail.com